Samarbeten

ALEF har för närvarande pågående samarbeten i fem länder: Kongo-Kinshasa (i Sydkivu och Kongo-Central), Togo, Benin, Etiopien och Uganda. Vår verksamhetsidé är att bygga kapacitet i lokala organisationer som redan finns på plats i länderna och som kan kulturen och språket, och förstår människornas livssituation. Vårt bidrag är att utbilda projektpersonalen i hur man bedriver ett bra projekt, och att tillsammans med dem skapa läromedel anpassade till  människors behov. Klicka på ett land/en provins för att läsa mer!

ALEFs

verksamhets-

länder

Verksamhetskarta.png
Verksamhetskarta 2.png

Våra samarbetspartners

Sydkivu

ALEF har ett samarbeten med organisationen ADECK som arbetar bland människor med modersmålet mashi i Sydkivu-provinsen i östra Kongo-Kinshasa. 

Kampala och Entebbe

Våra partnerorganisationer CACI och WEGCDA arbetar i staden Entebbe med omgivningar och i utkanterna av huvudstaden Kampala. Språket är luganda, som är huvudspråk i Uganda. 

Kongo Central

I provinsen Kongo-Central i västra Kongo-Kinshasa samarbetar vi med CEC-kyrkan bland talare av språket kikongo. 

Oromiaregionen

I Etiopien samarbetar ALEF med Oromia Education Bureau som driver vuxenutbildning i regionen och med att par lokala organisationer. Språket är afan oromo, Etiopiens största språk.

Plateauxregionen

I de västafrikanska länderna Togo och Benin får unga och vuxna delta i kurser på ife-språket, som erbjuds av vår partnerorganisation ACATBLI.