top of page

Samarbeten

ALEF har för närvarande pågående samarbeten i sju länder: Kongo-Kinshasa (i Sydkivu och Kongo-Central), Togo, Benin, Guinea, Etiopien, Uganda och Irak. Vår verksamhetsidé är att bygga kapacitet i lokala organisationer som redan finns på plats i länderna och som kan kulturen och språket, och förstår människornas livssituation. Vårt bidrag är att utbilda projektpersonalen i hur man bedriver ett bra projekt, och att tillsammans med dem skapa läromedel anpassade till  människors behov. Klicka på ett land/en provins för att läsa mer!

ALEFs
verksamhetsländer

karta alef.png
IRAK
GUINEA

Våra samarbetspartners

2014-12-11 ADECK P1040572.JPG
Sydkivu

ALEF har ett samarbeten med organisationen ACDC som arbetar bland människor med modersmålet mashi i Sydkivu-provinsen i östra Kongo-Kinshasa. 

2016-05 Uganda lv 3 P1070343.JPG
Kampala och Entebbe

Våra partnerorganisationer CACI och WEGCDA arbetar i staden Entebbe med omgivningar och i utkanterna av huvudstaden Kampala. Språket är luganda, som är huvudspråk i Uganda. 

2018-04 Kimpese - P1100929.JPG
Kongo Central

I provinsen Kongo-Central i västra Kongo-Kinshasa samarbetar vi med CEC-kyrkan bland talare av språket kikongo. 

IMG_5253_edited.jpg
Oromiaregionen

I Etiopien samarbetar ALEF med Oromia Education Bureau som driver vuxenutbildning i regionen och med att par lokala organisationer. Språket är afan oromo, Etiopiens största språk.

2012-07 Ife IMG_2702.JPG
Plateauxregionen

I de västafrikanska länderna Togo och Benin får unga och vuxna delta i kurser på ife-språket, som erbjuds av vår partnerorganisation ACATBLI. 

bottom of page