top of page

Om oss

Att kunna läsa, skriva och räkna är en förutsättning för att kunna ta kontrollen över sin ekonomi och sitt företagande.

Adult Literacy Africa DR Congo Sydkivu

ALEF har skapat en unik metod för folkbildning. I studiegrupper får deltagarna lära sig läsa, skriva och räkna, och att använda färdigheterna som redskap till att själva ta kontrollen över sina liv.

Kickoff 20180818.jpg

ALEF har en styrelse på nio personer. På vårt kansli i Vällingby i västra Stockholm arbetar vår grundare och  verksamhetsansvarig Hélène, tillsammans med Ebba, projekthandläggare, Adam utbildningssamordnare, och Annette, administratör.

2017-11 Kimpese P1100079.JPG

ALEF har samarbeten i fem länder:

Kongo-Kinshasa, Togo, Benin, 

Etiopien och Uganda. Vår verksamhetsidé är att bygga kapacitet i lokala organisationer som redan finns på plats i länderna.

Adult Literacy Africa Togo Woman writing in Ifé

ALEF:s nyhetsbrev sänds via

e-post en gång i månaden. I brevet kan du läsa uppdateringar från projekten, berättelser från fält och information om metoden och tänkandet bakom. 

Adult Literacy Africa Ellinor Ädelroth with Dr Denis Mukwege.jpeg

ALEF har många personer som stöttar oss och har något att säga om vår metod och våra projekt. Här kan du läsa citat från några av dem där de berättar hur de ser på organisationen.

Adult Literacy Africa DR Congo Bukavu Women holding up diploma

Många stiftelser och företag sponsrar ALEF. Vi har flera långsiktiga partners och andra som bidrar, till exempel genom att sponsra en studiegrupp eller en begränsad insats. 

Stöd oss

Ge en ny chans till några av jordens 750 miljoner analfabeter

Swisha  123 900 2171

bottom of page