Om oss

Att kunna läsa, skriva och räkna är en förutsättning för att kunna ta kontrollen över sin ekonomi och sitt företagande.

ALEF har skapat en unik metod för folkbildning. I studiegrupper får deltagarna lära sig läsa, skriva och räkna, och att använda färdigheterna som redskap till att själva ta kontrollen över sina liv.

ALEF har en styrelse på nio personer. På vårt kansli i Vällingby i västra Stockholm arbetar vår grundare och verksamhetsansvariga Hélène Boëthius, samt flera volontärer som sköter olika delar av verksamheten.

ALEF har samarbeten i fem länder:

Kongo-Kinshasa, Togo, Benin, 

Etiopien och Uganda. Vår verksamhetsidé är att bygga kapacitet i lokala organisationer som redan finns på plats i länderna.

ALEF:s nyhetsbrev sänds via

e-post en gång i månaden. I brevet kan du läsa uppdateringar från projekten, berättelser från fält och information om metoden och tänkandet bakom. 

ALEF har många personer som stöttar oss och har något att säga om vår metod och våra projekt. Här kan du läsa citat från några av dem där de berättar hur de ser på organisationen.

Många stiftelser och företag sponsrar ALEF. Vi har flera långsiktiga partners och andra som bidrar, till exempel genom att sponsra en studiegrupp eller en begränsad insats. 

Stöd oss

Ge en ny chans till några av jordens 750 miljoner analfabeter

Swisha  123 900 2171