top of page
Sök

ALEF-metoden i Kongo


I februari åkte vi till Kimpese i sydvästra Kongo-Kinshasa för att hålla en veckas intensiv utbildning för personalen hos organisationen BCPAD, som sedan fem år tillbaka drivit studiecirklar med ALEF-metoden på språket Kikongo. I år har BCPAD bestämt sig att expandera folkbildningsprogrammet så att drygt tusen människor årligen i fyrtio olika byar runt om i provinsen kan få chansen att påbörja en läs- och skrivkurs!


Bland deltagarna i vårt seminarium var 20 nyblivna ALEF-coacher.  De fick öva på lektionsstruktur och metodik samt utbyta idéer om hur vi bäst möter deltagarnas behov. Coacherna är grundbulten i varje ALEF-program. Det är de som i sin tur ska utbilda studiegruppledare, följa och stötta deras arbeta, lösa problem, och genom sina regelbundna fältbesök säkerställa att kursen håller hög kvalitet och uppnår önskade resultat.


I videoklippet nedan kan du höra vad vår seminariedeltagare hade att säga om ALEF-metoden, läskunnighet, empowerment, och deras förhoppningar för projektets framtid.
Comments


bottom of page