top of page
Sök

ALEF redovisar bäst inom ideell sektor

ALEF blev vinnare när revisionsbolaget PwC för tjugoandra året i rad delade ut priset Årets redovisning i den ideella sektorn. Utmärkelsen delades ut på Ideellt Forum som årligen anordnas av Ideell Arena och Giva Sverige i samarbete med PwC och Swedbank. Bland de andra finalisterna var Rädda Barnen, Läkarmissionen och Stiftelsen Radiohjälpen.


Effektiv, enkel och engagerad

I sin motivering förklarade juryn vad som imponerade mest med ALEF:s redovisning:

”Årets vinnande redovisning tar avstamp i organisationens stadgar, ändamål och syften. På ett övertygande sätt visar den hur medel och metoder bidrar till att uppfylla dessa och till samhällets utveckling. Informationen är tillgänglig och tydlig vilket ger ett gediget underlag för att möta olika intressentgruppers behov av kontroll och möjlighet till ansvarsutkrävande.Valet att integrera förvaltningsberättelsen från start bidrar till enkelhet och tydlighet, och redovisningen av indikatorer både före och efter insats ger goda underlag för att visa på och resonera kring effekt. En effektiv, enkel och engagerad årsredovisning!”

ALEF:s redovisningsekonom Annica Levanrot och utbildningssamordnare Adam tog emot priset på Ideellt forum 2023

"Vi vill visa vilken skillnad det gör i människors liv"

- Det känns fantastiskt. Vi är en liten organisation där alla är delaktiga i att upprätta årsredovisningen, det är verkligen en gemensam produkt. Vi har lyckats upprätta en bra årsredovisning med små medel och det känns jätteroligt att det uppmärksammas, säger Adam Bott, utbildningsansvarig ALEF.

- Effekten av verksamheten är det viktigaste att visa i vår årsredovisning.  Vi vill visa vilken skillnad det gör i människors liv för de som  tidigare inte kunnat läsa, skriva och räkna att få denna kunskap. Vi lägger fokus i årsredovisningen på att berätta om vår metod och de effekter vi uppnått, berättar Annica Levenrot, ekonomiansvarig ALEF.

- Med den här tävlingen vill vi lyfta fram goda exempel, men också visa på konkreta förbättringsområden.  Syftet är att inspirera fler ideella organisationer till att ytterligare utveckla den egna redovisningen, säger Sanna Kaneskan, ansvarig för utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn, PwC Sverige.


Du kan läsa PwC:s press-release om priset här.

Du kan ladda ned vår årsredovisningen här.Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page