top of page

Styrelse & personal

Hélène Boëthius ALEF Adult Literacy Africa
HÉLÈNE BOËTHIUS
Ordförande

ALEF:s grundare och skaparen av metoden har jobbat med alfabetisering och bistånd i 30 år, först i Togo och sedan för bl.a. Läkarmissionen och PMU InterLife och som fristående konsult med projektbesök i hela världen. Hélène är verksamhetsansvarig och jobbar heltid för ALEF. 

Lars-Åke Davidsson ALEF
LARS-ÅKE DAVIDSSON 
Ledamot

Lars-Åke är en egenföretagare. Han driver Nyföretagar Centrum Västerort och ett byggprojekt i Vinsta. Han har jobbat som chef i Näringslivet och Stockholms Kommun. Han är också utbildad föreningsutvecklare i Stockholms innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet.

elisabethsandlund besk.jpg
ELISABETH SANDLUND
Ledamot

Elisabeth är journalist, författare och föreläsare. Sedan 2007 har hon arbetat som chefredaktör, ansvarig utgivare, ledarskribent och opinionsredaktör på den kristna tidningen Dagen. Hon har tidigare varit ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och redaktionschefKyrkans Tidning. Hon är författare till boken Drabbad av det oväntade.

Bertil Forsberg m bakgrund.jpg
BERTIL FORSBERG
Suppleant

Bertil har erfarenhet från arbete i riksdagen, intresseorganisationer och företag där han bl.a. arbetat som utredare, informationschef, HR-chef och chefscoach.

Han bor med sin fru Anna i Bromma. 

Bertil har följt ALEF sedan starten 2010 och gav oss idén till vårt framgångsrika gratulationskort.

Lena Insulander ALEF
LENA INSULANDER
Vice ordförande

Lena är civilingenjör och lärare med bakgrund i näringslivet. Hon har arbetat internationellt inom Ericsson-koncernen. Under två år bodde och arbetade hon i Irak för ett irakiskt företag. Lena är också aktiv i svensk-kurdiska vänskapsföreningen.

20171020_0589_besk.jpg
KARIN TENELIUS
Ledamot

Karin är grundare av företaget Tuff Ledarskapsträning som verkar i Sverige och utomlands och vars övergripande mål är samhälls-utveckling. Hon har utvecklat de dialog- och ledarskapsmetoder som används i verksamheten. Karin har även startat ett femton mindre företag i olika branscher, varit VD för några av dem och har två externa styrelseuppdrag. 

Inge Pierre ALEF
INGE PIERRE
Ledamot

Inge representerar Vällingy Rotary i styrelsen. Han har arbetat på Vattenfall där han deltog i byggandet av kärnkraftverket Forsmark 3. Under 15 år jobbade han på Svensk Energi. Under några år arbetade han med energibevakning för Sveriges Tekniska Attachéer och var placerad i Washington D.C. Inge har varit sekreterare i Swedish Atomic Forum och även sekreterare i svenska delen av World Energy Council.

adam sidambah beskuren.jpg
ADAM SIDAMBAH
Suppleant

Adam har en fil kand i utveckling och internationellt samarbete från Södertörns högskola. Under hösten 2020 praktiserade han på ALEF, och fick en god inblick i verksamheten. Adam har rötter i Togo, och efter praktiken besökte han ALEF:s projekt i Togo och gjorde en mindre studie av effekterna av studiegrupperna. Han har också tidigare varit engagerad i en lokal utvecklingsorganisation i Togo.

Isa-Lei.jpg
ISA-LEI MOBERG
Suppleant

Isa-Lei är en passionerad och driven expert med mångårig erfarenhet inom internationellt bistånd och humanitärt arbete. Hon har arbetat för en rad biståndsaktörer, som internationella Caritas, Sida, Svenska Missionsrådet, Novamedia Sverige AB m.fl. För närvarande arbetar Isa-Lei som konsult, där hon bistår med tjänster för organisationer som arbetar med social hållbarhet, humanitärt och långsiktigt utvecklingsbistånd. 

Vår personal

På vårt kansli i Stockholm arbetar: Hélène Boëthius, verksamhetsansvarig, Ebba Mörk, projekthandläggare och Adam Bott, pedagogisk konsult. Vår informatör Emelie Efraimsson jobbar i Västergötland med utgångspunkt i Vårgårda. Vår redovisningsekonom Annica Levenrot jobbar på distans från Ekeskog utanför Moholm.

Hélène Boëthius ALEF Adult Literacy Africa.jpg
Verksamhetsansvarig
Hélène Boëthius
Ebba_edited_edited.jpg
Projekthandläggare
Ebba Mörk
Adam Bott foto beskuren_edited.jpg
Pedagogisk konsult
Adam Bott
adam@alef.org
Annica_edited.jpg
Redovisningsekonom
Annica Levenrot

Vill du kontakta styrelsen eller personalen?

bottom of page