Styrelse & personal

Hélène Boëthius ALEF Adult Literacy Africa
HÉLÈNE BOËTHIUS
Ordförande

ALEF:s grundare och skaparen av metoden har jobbat med alfabetisering och bistånd i 30 år, först i Togo och sedan för bl.a. Läkarmissionen och PMU InterLife och som fristående konsult med projektbesök i hela världen. Hélène är verksamhetsansvarig och jobbar heltid för ALEF. 

Lars-Åke Davidsson ALEF
LARS-ÅKE DAVIDSSON 
Kassör

Lars-Åke är en egenföretagare. Han driver Nyföretagar Centrum Västerort och ett byggprojekt i Vinsta. Han har jobbat som chef i Näringslivet och Stockholms Kommun. Han är också utbildad föreningsutvecklare i Stockholms innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet.

HANS LUNDBERG
Ledamot

Hans har tidigare arbetat som ungdomscoach med ensamkommande barn på ett boende i Stockholm. Numera arbetar han inom socialpsykiatrin. Han är bland annat utbildad psykolog, existentiell coach och har läst African Studies i Uppsala.

EMELIE TIGER
Suppleant

Emelie arbetar sedan 2017 på Folke Bernadotte Akademin med återanpassning av f.d. kombattanter. Hon är uppvuxen i Moçambique och har bott i Afrika i 10 år varav hon under två år arbetade som regional koordinator i DR Kongo. Under 2019 skapade och koordinerade hon en kurs om barn associerade med väpnade grupper/styrkor, med deltagare från bl.a. FN, Nato och nationell militär/civil personal. Emelie är utbildad lärare och har även en kandidatexamen i statsvetenskap och en högskoleexamen i teologi.

Lena Insulander ALEF
LENA INSULANDER
Vice ordförande

Lena är civilingenjör och lärare med bakgrund i näringslivet. Hon har arbetat internationellt inom Ericsson-koncernen. Under två år bodde och arbetade hon i Irak för ett irakiskt företag. Lena är också aktiv i svensk-kurdiska vänskapsföreningen.

ANNA-KARIN STEINHOLTZ
Sekreterare

Anna-Karin är lärare. Hon arbetar med alfabetisering på SFI (svenska för invandrare) sedan flera år. Tidigare har hon undervisat på gymnasiet i svenska, franska och ryska. Hon är mycket intresserad av språk, undervisning och alfabetisering. Hela familjen bodde i Kenya under ett år och Anna-Karin pratar swahili.

INGE PIERRE
Ledamot

Inge representerar Vällingy Rotary i styrelsen. Han har arbetat på Vattenfall där han deltog i byggandet av kärnkraftverket Forsmark 3. Under 15 år jobbade han på Svensk Energi. Under några år arbetade han med energibevakning för Sveriges Tekniska Attachéer och var placerad i Washington D.C. Inge har varit sekreterare i Swedish Atomic Forum och även sekreterare i svenska delen av World Energy Council.

SUZANNE FRITZ
Suppleant

Suzanne är civilekonom och har arbetat som projektledare inom marknadsföring och kundklubbar i många år. Sedan några år tillbaka arbetar hon som CRM Manager på Bosch Siemens Home Appliances. Med rötter i Libanon och Algeriet, där hon växte upp, är hon flytande i franska. Hon älskar att läsa, helst skönlitteratur och startade en gång i tiden en nätbokhandel.

Vår personal

ALEF har en styrelse på nio personer. På vårt kansli i Vällingby i västra Stockholm arbetar vår grundare och verksamhetsansvariga Hélène Boëthius, samt flera volontärer som sköter olika delar av verksamheten. Vår redovisningsekonom Annica Levenrot jobbar på distans från Ekeskog i Moholm.

Verksamhetsansvarig
Hélène Boëthius
Redovisningsekonom

Annica Levenrot

Vill du kontakta styrelsen eller personalen?