Styrelse

Hélène Boëthius, ordförande
ALEF:s grundare har jobbat med alfabetisering och bistånd i 30 år, först i Togo och sedan för bl.a. Läkarmissionen och PMU InterLife och som fristående konsult med projektbesök i hela världen. Bor i Hässelby, Stockholm. Hélène är verksamhetsansvarig och jobbar heltid för ALEF.  


 

Lena Insulander, vice ordförande
Lena är civilingenjör med en M.Sc i elektroteknik från Chalmers tekniska högskola. Hon har bakgrund i näringslivet med arbete inom IT-teknologi. Hon har också varit engagerad i teknisk kompetensutveckling, som handledare, lärare, konsult, projektledare och chef. Hon har arbetat internationellt inom Ericsson-koncernen, både i Europa och USA, Canada och Brasilien. Under två år bodde och arbetade hon i Irak för ett irakiskt företag. Hon har studerat Mänskliga Rättigheter på THS i Bromma. Lena är också aktiv i svensk-kurdiska vänskapsföreningen.

Lars-Åke Davidsson, ledamot, kassör
Egenföretagare, boende i Backlura - Hässelby.
Driver NyföretagarCentrum Västerort och ett  byggprojekt i Vinsta. Lars-Åke har tidigare jobbat som chef i Näringslivet och Stockholms Kommun. Han är utbildad föreningsutvecklare i Stockholms- och Svenska Innebandyförbundet. Förutom att vara kassör sitter Lars-Åke i ALEF:s arbetsutskott och är aktiv i personalfrågor.

Hans Lundberg, ledamot
Hans arbetar som ungdomscoach med ensamkommande barn på ett boende i Stockholm. Han är bland annat utbildad psykolog och har läst African Studies i Uppsala.

Bosse Hammarström, ledamot
Bosse har sysslat med bistånd och biståndsutbildning under hela sitt yrkesverksamma liv. 1972 var han med och startade Sandöskolan i Kramfors. Dit var han knuten till 1989. Han har bott i olika länder i Afrika i 15 år (Mozambique, Tanzania, Zambia, Guinea-Bissau och Angola). Han har huvudsakligen varit handläggare av undervisnings- och förvaltningsbistånd inom Sida, såväl på hemmakontoret som i fält. För närvarande är han volontärlärare i svenska för nyanlända. Bor i Eskilstuna. 
 

Anna-Karin Steinholtz, ledamot
Anna-Karin är lärare. Hon arbetar med alfabetisering på SFI (svenska för invandrare) sedan flera år. Tidigare har hon undervisat på gymnasiet i svenska, franska och ryska. Hon är mycket intresserad av språk, undervisning och alfabetisering. Hon bor i Viksjö, Järfälla. Hela familjen bodde i Kenya under ett år och Anna-Karin pratar swahili.

Inge Pierre, suppleant
Efter examen från KTH 1980 arbetade Inge på Vattenfall där han deltog i byggandet av kärnkraftverket Forsmark 3. Under några arbetade han med energibevakning för Sveriges Tekniska Attachéer och var placerad vid Svenska Ambassaden i Washington D.C. i USA. Sedan blev det 15 år till i olika chefpositioner på Vattenfall. År 2002 flyttade han över till branschorganisationen Svensk Energi. Han har engagerat sig inom olika organisationer i Bryssel. Inge har varit sekreterare i Swedish Atomic Forum och även sekreterare i svenska delen av World Energy Council. Inge är medlem i Vällingby Rotary-klubb, som stöder ALEF. Han bor i Viksjö, Järfälla.